DataLife Engine > --- > الکلام مع الجراید

الکلام مع الجراید


24 دي 1389. نويسنده : mohamadinia
به تازگی با مطرح شدن طرح جدا سازی دانشگاه ها میان دختران و پسران شاهد اظهارات ضدو نقیضی از جانب صاحبان نظر بوده ایم، که هر کدام با ارائه نظریاتی هم صحبت هایی را مطرح می کردند که درست بود و هم صحبت هایی که می توان آن ها چندان با واقعیت منطبق ندانست. برای اطلاع از وضعیت هم کلاسی بودن دخترها و پسرها در دانشگاه ها از دیدگاه دینی، گفتگویی داشتیم با حجت الاسلام والمسلمین "محمد علی محمدی نیا" نماینده مراجع عظام تقلیدی همچون آیت الله العظمی دستغیب ، مدنی، ملکوتی، گرامی، بیات، علوی گرگانی، موسوی اردبیلی، شاهرودی، سبحانی، نوری همدانی، سیستانی، زنجانی، محقق کابلی، سید محمد باقر شیرازی و سید صادق شیرازی تا نظر این کارشناس مسائل دینی را جویا شویم. *شما به عنوان کسی که هم در حوزه تدریس می کند هم در دانشگاه در خصوص بحث مطرح شده درباره جدایی کلاس های دخترها و پسرها در دانشگاه چه نظری دارید؟

در درجه اول باید نظرخود دانشجو را بدانیم و بعد باید بدانیم که دانشجویان از وضع کنونی راضی هستند یا باعث بروز مشکلات روحی و روانی برای آنها می شود؟

*گویا خود شما در این زمینه تحقیقاتی هم داشته اید؟

بله من در ترم گذشته 144 ساعت زمان گذاشته ام و با دانشجویان دانشگاه پزشکی شیراز به صحبت و گفتگو پرداختم که اکثر افرادی که با آنها تبادل نظر داشتم از حیث ازدواج دچار مشکل شده اند و بیشترین سوالی که از من مطرح می کنند در خصوص ازدواج بوده، این بحث خوبی است که باید مطرح شود اما تا کنون در این زمینه کاری صورت نگرفته و ما اگر صحبتی مطرح می کنیم بر این پایه است که بتوانیم مشکلات مربوط به ازدواج را کمتر کنیم و برای این کار، خود شخص بنده موافق جداسازی هستم.

* از قرار معلوم مخالفت های زیادی هم با این طرح انجام شده؟

این بحث که در مورد دانشگاه تهران مطرح شد بر علیه مطرح کنندگان آن موضع گیری های زیادی در مطبوعات انجام شد و هجمه ای بر علیه این طرح شکل گرفت و گویا استناد آنها هم به اوایل انقلاب بوده و زمانی که می خواستند میان دانشجویان پرده بکشند و خود حضرت امام فرمودند آن را بردارید.

* پس جدا سازی امروز بر خلاف آنچه است که امام خواسته بودند؟

من به تمام خاندان حضرت امام ارادت خاص دارم و پیرو امامی هستم که خودش زمان و مکان را در اجتهاد لحاظ می نمود در آن زمان با 5 سکه بهار آزادی ازدواج ها صورت می گرفت، اوایل انقلاب عروس حاضر بود چندین سال در خانه مادر شوهر زندگی کند در صورتی که الان اصلا اینگونه نیست و شرایط کاملا عوض شده.

*پس فقط استدلال شما به مساله ازدواج است؟

خیر، ما چگونه می توانیم توقع داشته باشیم که وقتی دختر و پسرها در کلاس با هم هستند شب و هنگام درس خواندن تمرکزشان معطوف درس خواندن شود؟ پس ما باید حتی المقدور دختر و پسرها را از هم جدا نگه داریم. حتی در خود آمریکا که مهد بی بند و باری است به این نتیجه رسیده اند که فهم و یادگیری دانش آموزان ابتدایی مجزا، خیلی بیشتر از مدارس مختلط است. چه برسد به دانشجویی که در اوج مسائل روحی، روانی و جنسی قرار دارد.

*یعنی به این اعتقاد دارید که در دانشگاه ها دیوار ایجاد شود؟

خیر، می گویم تا آنجایی که بودجه مملکت اجازه دهد از اساتید جنس موافق استفاده کنیم تا از این مشکلات کاسته شود خود من در حالی در حوزه به خانم هایی تدریس می کردم که پشت پرده بودند و هیچ مشکلی وجود نداشت، گر چه نمی توان فضای دانشگاه را مثل فضای حوزه پرورش داد ولی می توان اقدامات مثبتی صورت پذیرد که مشکلات از دانشگاه به جامعه منتقل نشود خیلی از دانشجویان که با من ارتباط نزدیک تری دارند بارها برایم از بیکارگشتنشان در خیابان هایی مثل ملاصدرا تعریف می کنند! و از اینکه ساعت ها برای گرفتن و دادن یک شماره تلفن وقت تلف می شود!

*یعنی منکر ازدواج هایی می شوید که از طریق اینگونه آشنایی ها در دانشگاه شکل می گیرد؟

طبق آمارهایی که ارائه شده اکثر ازدواج هایی که از این طریق انجام شده منجر به طلاق و جدایی می شود.

و همین جدایی ها باعث مشکلاتی هم در جامعه می شود. ازدواج در اسلام امری پسندیده است و ما باید جلوی انحرافاتی را بگیریم که مانع از ازدواج هستند.

* یعنی شما می فرمایید جو کنونی دانشگاه ها به افزایش انحرافات کمک می کند؟

یکی از معضلات بزرگ در این انحرافات دانشگاه است.

* یعنی شما به این قضیه قائل نیستید که نجابت دختر در بر خورد با پسر باید مشخص شود؟ و به عبارت دیگر "املای نا نوشته غلط ندارد"؟

در یافت های ما از دین چنین چیزی وجود ندارد. هیچ توصیه دین بر این پایه نیست که ما باید خودمان را در موقعیت انجام گناه قرار دهیم. اسلام می فرماید: فعل حرام را انجام ندهید اما نمی گوید خودتان را در فضایی قرار دهید که آزمایش شوید. با تصور شما، اگر دختری در امتحان برخورد با پسر ها مردود شود چه سرنوشتی خواهد داشت؟ دین ما می گوید: اگر می دانی محیطی تو را به گناه می اندازد به آن وارد نشو.

* آمارهای زیادی ارائه شده که می گوید خیلی از عوامل خیانت شوهر به همسرش این است که پیش از ازدواج زنها را کمتر به ظاهر دیده و پس از آنکه می بیند تصمیم به خیانت می گیرد. شما این مسئله را قبول دارید؟

این حرفها، حرفهای عوام فریبانه است. اگر کسی به بی بندو باری بخواهد بیافتد قبل و بعد از ازدواج ندارد. نص صریح قرآن است که می فرماید: پسری را به شوهری انتخاب کنید که با دختران دوست نبوده باشد.

* تاکنون به مرجعی پیشنهاد خود را ارائه دادید؟

به نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیشنهاد خودم را به پیوست سئولات دانشجویان در رابطه با مسائل جنسی ارسال کرده ام ولی هنوز جوابی دریافت نکرده ام.

* در بسیاری از دانشگاه ها که تفکیک بوده آمار همجنس بازی بسیار بالا بوده آیا نمیتوان این را از عوارض جدا سازی قلمداد کرد؟

مسئله ای که شما بیان می کنید ثابت شده نیست و معمولا کسانی آن را مطرح می کنند که مخالف طرح جدا سازی هستند. اگر مسئولین آمار قابل استنادی ارائه دهند قابل بررسی می باشد. علاوه بر این آیا اکنون که مختلط است خود ارضایی بیداد نمی کند؟ هدف از این صحبت ها جهت اشاعه فحشا نیست اما قبول کنید که اختلاط بیشتر سبب بروز این عامل است.

* اکنون ما می توانیم به گناهان درجه بندی بدهیم که خود ارضایی، همجنس بازی یا زنا کدام یک مجازات بیشتری دارد؟

هر سه این گناهان کبیره هستند، اما می توان با مطالعه کتاب گناهان کبیره شهید آیت الله دستغیب و کتاب حاج آقا حیدری نراقی درجه بندی آنها را سنجید.

* پس یعنی با این تفاصیل می توان برای به گناه کشیده نشدن بیشتر تداخل دانشجویان را آزاد گذاشت؟

به اعتقاد بنده اختلاط هم باعث بروز زنا در ابعاد بیشتر می شود و باعث همجنس بازی . در اروپا که آزادی بسیار زیادی حاکم است بسیاری مردان یا زنان حاضر نیستند که با جنس موافق خود ازدواج کنند و حتی مجلس آنها همجنس بازی را رسمی اعلام کرده شهوت مثل ریاست است هر چه راهش بازتر باشد بیشتر می طلبد. مثل آب شوری است که هر چه بخوری تشنه تر می شوی.

علاوه بر این تمام خودکشی ها و افسردگی ها در دنیای غرب دستاوردی است که علاوه بر 5 میلیون طفل ولد زنا به اروپا هدیه شده.

*فکر نمی کنید جداسازی در نهایت منجر به این شود که حرفهایی که قبلا میان دانشجویان در دانشگاه زده می شده حالا در منزل زده شود؟!

شاید هر گونه مشکلی هم پیش بیاید اما مطمئنا از وضعیتی که اکنون است بهتر خواهد شد. بهرحال هدف از بیان این مطلب این است که کاری انجام شود در جهت بهبود وضعیت روحی و روانی جامعه.

واما مساله ای دیگر که هست خیلی از دانشجویان عنوان میکنند که به خاطر مجاورت با جنس مخالف به دانشگاه میروند؟!

(میخندد) حالا من یک سئوال از شما دارم : این سئوالات را از کجا آورده اید ؟!!من فکر می کنم به شوخی میگویند.

* در پایان؟

آرزوی موفقیت دارم برای شما و هفته نامه خوب "باشما"

شایان ذکر است که ایشان مسئول دفترنمایندگی مراجع تقلید واقع در خیابان شهید آیت الله دستغیب کوچه مسجد فتح با تلفن های 2230717و22498831ونمابر 6300362وپایگاه اطلاع رسانی www.mohamadinia.ir هستند و خوانندگان عزیز میتوانند برای دریافت پاسخ سئوالات شرعی خود نشانی فوق مراجعه کنند .

گفتگو از : مازیار فرهی

بازگشت به صفحه قبل